Maasbrachtenaar verdronken bij redden hond in Linne

Foto: Marijke Peters - Maasbrachtenaar verdrinkt in LinneEen 52-jarige man uit Maasbracht is zondagmiddag omstreeks één uur in de Linnerweerd te water geraakt.

Tijdens een wandeling met enkele gezinsleden wilde hij zijn hond, die in het water terecht was gekomen, redden.

De hond werd door de stroming in een duiker onder een weg door gezogen. De man werd eveneens de duiker ingezogen. Zijn zoon probeerde hem aan de andere kant van de weg nog te grijpen, maar door de sterke stroming moest hij loslaten. De man verdween hierna onder water en kwam tussen enkele struiken onder water vast te zitten.
De brandweer ging ter plaatse met blusvoertuigen van de posten Stevensweert, Roermond en Montfort, een hulpverleningsvoertuig met boot vanuit Roermond en de duikteams van Roermond en Weert. De ambulancedienst kwam met twee ambulances ter plaatse. Vanwege de complexiteit werd opgeschaald naar grote hulpverlening en GRIP 1. Ook de reddingsbrigade Roermond kwam met een voertuig assisteren.
Na 40 minuten slaagden duikers van de brandweer er in de man te bevrijden en op het droge te brengen. Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer vervolgens gereanimeerd en onder politiebegeleiding reanimerend naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis is de man later overleden.